Filme-recomandări

Replicas-Copii perfecte

Dintotdeauna parcă m-a fascinat viața de laborator, acel creuzet obscur al tuturor științelor. Ei bine, filmul redă pe un ton de thriller și mister, tocmai provocările unui astfel de loc din care nimeni nu mai este la fel atunci când pleacă de acolo.

Și oamenii și mașinăriile suferă sau evoluează de pe urma impactului reciproc. Mai mult decât atât, fiecare cercetător cred că își modifică în timp viziunile funcție de specificul cercetării sale și de ce descoperă. În viziunea neurologilor suntem reduși la neurochimie. Dar oare doar atât suntem?

Disputa dintre ce ne face umani- conștiința sau sufletul, e prezentă așadar subtil în film, îndemnând la rândul ei la considerații personale.

Cercetătorul Will Foster face din punctul culminant al carierei sale oportunitatea de a-și recupera ce are mai prețios: familia sa, dispărută subit într-un accident de mașină. În acel moment, rațiunea nu poate prelua comanda întru-totul, emoționalul fiind dominant și, pe acest fond, ia decizia de a încerca pe cont propriu ceea ce în laborator nu putea și anume: să recupereze creierele copiilor și soției sale și să încerce o clonare de tip hibrid, om-robot. Dar oare îi va reuși?Veți afla numai urmărind filmul….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *