Sursa foto wikipedia.org
Dezvoltare personală

Tetrada lui McLuhan

Această tetradă inițial aplicată mass-mediei poate fi extinsă și în domeniul relațiilor umane. Cele patru întrebări propun o analiză complexă a unei situații pornind de la ce aduce ca beneficii prezente până la evoluția sa ulterior consumării acesteia.

Când alegem să comunicăm/colaborăm cu o persoană, fie și pe termen scurt, trebuie să ne punem aceste întrebări și să vedem dacă răspunsurile ne satisfac.

Trebuie bunăoară să constatăm ce beneficii ne aduce respectiva relație/colaborare sau ce amplifică în noi ca stări și descoperiri.

Apoi trebuie să vedem ce părți din noi se îmbunătățesc prin această interacțiune sau dispar prin anulare sau remediere. De exemplu, în cazul meu, o anumită persoană m-a vindecat de frica de a părăsi zona de confort. M-a făcut să conștientizez că nu trebuie să mă îngrop într-o zonă de confort anume și că noul e mereu provocator sub cel puțin un aspect pozitiv. Alături de el știam că nimic rău nu mi se poate întâmpla și asta îmi dădea curaj să experimentăm împreună.

Să analizăm și ce părți sau comportamente a posteriori existente în noi putem să aducem și în ” spațiul” noii relații.

Să ne gândim și la un posibil final sau la o evoluție în ceva superior stării prezente. Putem fi prieteni după sau rupem legătura total? Putem transforma prezentul într-un viitor îndelungat împreună sau vrem doar ceva de moment care să ne prilejuiască trăiri temporare? Suntem dispuși să evoluăm relația sau o plasăm din start într- o zonă strict delimitată?

Tetrada este așadar un instrument util și în evaluarea aspectelor interpersonale, făcând-o cu atât mai specială și memorabilă cu cât își găsește aplicabilitatea și în alte domenii decât cel în care a fost gândită inițial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *