Diverse

Amintiri cu gust

Azi mi-am acordat timp de joacă în bucătărie: integrez friptura de Crăciun într-un Gyros/Souvlaki și asta pentru a retrăi măcar la nivel de memorie momentele când ieșeam cu colegii/prietenii în oraș și stăteam câte 2-3 ore cu câte o farfurie în față și un pahar de vorbe și voie buna. Eu Pepsi/Cola nu beau deloc-poate să-i facă reclamă și Mircea Eliade sau MalumaBaby că tot nu (după reclama cu Fuego, totul e posibil-decât zâc :😁😃) așa că îmi voi face și un ceai ca să reproduc 0.75/1…

Așa am aflat că pentru mine iubirea se vede în privire-prietena mea mi-a zis într-un astfel de moment ca cel de mai sus, că am o strălucire aparte în priviri; mi-am descoperit curajul și dezinvoltura de a fi văzută cu el într-un spațiu public și am trăit un moment gen emisiune cu Andreea Marin, alături de o prietenă, care m-a făcut să-mi dau seama că atunci când un bărbat iubește cu adevărat și are intenții serioase cu o femeie, nimic nu îi pare imposibil…

Tot în oraș fiind și luând prânzul cu o prietenă, vorbind noi și baleind automat privirea printre mese, m-am “ciocnit” de ochii lui ațintiți asupra mea. Era ca și cum sufletul simțise dinainte și încerca să direcționeze privirea. Atât de vizibil a fost schimbul acesta de priviri încât a remarcat și prietena mea și a trebuit să inventez ceva ca să nu atrag atenția și mai mult asupra…noastră. Evident că restul timpului de la masă am devenit și mai radioasă și veselă și furam discret priviri de la masa vecină. Asta pentru că fiecare avem viețile noastre dar când ne întâmplăm prin orășel, bucuria revederii ni se citește în priviri.

Altădată s-a întâmplat ca să ne viziteze la masă un prieten drag pe care nu-l văzusem de foarte mult timp și am prelungit astfel ieșeala. Era ca și cum acel moment trebuia să se întâmple pentru că ne doream amândoi foarte mult revederea și destinul ne-a potrivit locul și timpul pentru că într-adevăr, atunci când îți dorești ceva foarte mult, chiar se întâmplă miracole!!

Și multe astfel de momente frumoase și memorabile am trăit de-a lungul timpului pre-pandemie, când viața era frumoasă dar nu știam, când timpul gonea dar și construia.

Iată așadar că mâncarea este un laitmotiv al amintirilor de neprețuit. Fie că e un codru de pâine cu sare, un sandwich mâncat la umbra unui copac sau o cină Michelin într-un restaurant cu o vedere panoramică spectaculoasă, momentele acompaniate de oameni dragi și de alimente devin de neprețuit, smaralde în cufărul amintirilor sau camere spectaculoase în Palatul Memoriei.

Cum era: pentru mai multe rețete, urmăriți-mă🙂😁😃 …

Amintirile vi le adăugați voi!

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *