Dezvoltare personală Diverse

An nou, obicei vechi…

Sursa foto: pinterest.com

Iată că noul an e deja prezent din punct de vedere calendaristic de aproape 10 minute acum când scriu. Dar oare e chiar nou cu totul? Nu suntem aceiași cu toții? S-a produs vreun declic și ne-am transformat..?! Nu cred…

De fapt, nu există ani ci doar clipe, momente de trăiri. Ar fi interesant să ne urăm “La mulți ani înapoi!” , nu înainte. Doar cei înapoi sunt cei mai siguri și mai ‘povestibili’… Restul iluzii lumești.

Aceste repere temporale, unanim recunoscute și acceptate nu sunt decât niște “borne kilometrice” ca să știm cât am parcurs și la ce intensitate. Dacă nu le-am avea, ni s-ar părea totul fără de sfârșit.

Fără ani, vârstă, calendare am fi precum zeii neîngrădiți de nimic, de niciun prag psihologic mai greu sau mai ușor de trecut.

Aceste momente de bilanț, acum mai accentuate, ar trebui să le avem periodic. Sa ne facem câte o radiografie inside-out și să ne permitem luxul de a fi sinceri cu noi înșine. Am evoluat de la ultima revedere profundă cu noi, am involuat, am stagnat…? Oricare ar fi conștientizarea🔽

Sursa foto: pinterest.com

Cât privește momentele de declic /insight-uri, acelea vin spontan însă pe un fond foarte bine pregătit și…muncit.

Dorințe și speranțe avem oricum întotdeauna așa că Noul An e de fapt o stare pe care o trăim deep down inside însă ne decidem, noi ori societatea prin convenții, să o exteriorizăm mai mult în perioada asta.

Nu sunt Scrooge, ci doar realistă… Cred…

Mă lepăd totuși de mantia critică și observatoare și vă doresc ce îmi doresc și mie, acum and forever: mindfulness, multe conștientizări folositoare și multă iubire. Umpleți – vă cu lumină și lăsați umbrele să se proiecteze pe o apă curgătoare care să le ducă mereu departe ori înconjurați-vă de lumină ca să nu le mai creați.

Sursa foto: pinterest.com

Păstrați în noul an doar obiceiurile care vă înalță sufletele și fiți inspirație pozitivă pentru cei din jur.

Voi păstra și eu obiceiul vechi de a scrie pe blog…și multe alte vechi obiceiuri care mă definesc.

Sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *